Vänligen välj privat eller företag

Rätt person på rätt plats

Meipso effektiviserar rekryteringsprocessen genom en bättre matchning mellan arbetsgivare och kandidater. Oavsett om du är arbetsgivare eller kandidat kan Meipso hjälpa dig under en rekrytering.

Vi riktar in oss på den viktiga personprofilen redan tidigt i rekryteringsprocessen. Målet är att öka båda parters kunskap om i vilken mån jobbet matchar den sökandes egenskaper.  Meipso ger arbetsgivaren tillgång till alla kandidaters personprofil, vilket ger en bredare och bättre genomlysning av i vilken mån de är aktuella för jobbet. Detta bidrar också till en fördomsfri rekryteringsprocess. Vi är övertygade om att det är minst lika viktigt att matcha jobb och personprofil, som att hitta någon med precis rätt kompetenser. Det är viktigt att den person som anställs är intresserad av arbetsuppgifterna, har personliga egenskaper som matchar jobbet och trivs med hur företaget eller organisationen fungerar.

De matchningsinstrument som Meipso använder bygger på 20 års forskning och har tagits fram av professor Martin Bäckström, verksam som forskare vid Lunds Universitet. Martin har över 20 års erfarenhet av personlighetsmätning och är en av initiativtagarna till Meipso AB.