Att trivas på jobbet

 

Match making

Meipso startades som ett resultat av att det saknades möjlighet för kandidater att genomföra personlighetstest på eget initiativ . CV-databaser i all ära men människor är mer komplexa än vad som antyds av de kompetenser de lyckats förvärva och beskriva med egna ord. 

Vi vill öka möjligheten för dig att bli kallad på intervju oavsett ditt biologiska kön, ursprung, ålder osv. Tack vare rapporten får du möjlighet att framhäva de egenskaper som matchar jobbet och arbetsgivarens önskemål, du får en oberoende uppskattning om din personprofil. Din rapport ger dig också en bättre uppfattning om vilka jobb du bör rikta in dig på.
Vår ide bygger på att låta dig som arbetssökande ta initiativ i rekryteringsprocessen. Med hjälp av olika redskap som Meipso tillhandahåller kan du förbättra hur du beskriver egenskaper som är relevanta för jobbet i din ansökan. För de jobb där din personprofil matchar jobbet så garanterar rapporten att arbetsgivaren får användbar information om just dig. Rapporten underlättar arbetet med att välja ut de kandidater som har bäst förutsättningar.
Vår övertygelse är att framtidens ansökan även innehåller en personlighetsrapport som ägs av den arbetssökande.